уторак, 19. септембар 2017.

Људи великог срца- семинари у Штрпцу

16.септембра 2017. године у ОШ''Стаја Марковић'' у Штрпцу, реализован је програм стручног усавршавања -Интеграција, корелација и занимација. Група је била мешовита, састављена од 30 учитеља, васпитача и наставника предметне наставе. Међу тих 30 заинтересованих колега, била је и учитељица Оливера Добросављевић која је други пут присуствовала истом семинару, (ето и то се дешава), али овог пута без уверења јер га већ поседује.
Она је похађала семинар прошле године у Книћу, а онда је пожелела да и колеге из Њене школе похађају ову обуку. Исто су желили и Они. Оливера је на себе преузела целокупну организацију, одговорност  и улогу наше домаћице.
17. септембра у истој школи са истом групом реализован је програм -Чувајући природу чувамо себе-еколошко васпитање деце.
Семинаре смо реализовале Лидија Виденовић и ја. Нас две нисмо знале шта нас на путу до Штрпца и у самом Штрпцу чека. Признајем да смо имале извесну дозу треме и страха. Пут је био дуг. 10 сати вожње од Ваљева до одредишта.
Сав умор и страх  ишчезли су кад смо угледале насмејано и доброћудно лице драге Оливере. Колико срдачности и гостопримљивости  смо доживели у Њеној кући, не може се речима описати.
Сутрадан нас је чекала група љубазних и добронамерних колега. Са Њима смо сарађивале и радиле  без напора. Упијали су сваку реч, а очима су говорили.
Семинари су протекли у доброј атмосфери и конструктивном раду. Много тога смо једни другима пружили. Ми колегама нове идеје за богатији и иновативнији рад у области интегративне наставе и екологије,  Они нама другачији поглед на свет.
Живети тако како Они живе, живети тамо где они живе, задржати достојанство, оптимизам, ВЕРУ И НАДУ право је умеће. Научили смо ко су прави чувари осмеха.
Са нестрпљењем чекамо пролеће и поновно дружење.
А до тада драге колеге, будите здрави и останити  јаки!
Знајте да смо из Вашег места понеле најлепше утиске и да Вас нећемо заборавити.

РЕКЛИ СУ О СЕМИНАРУ
Школа је осликана предивним сликама. Испред сваког кабинета налази се лепа илустрација везана за тај предмет.

У учионици Оливере ДобросављевићЕтно кутак школеПортрет Стаје Марковића


Пространа фискултурна сала


Хол школеПродукти дечијег рада

Изузетна припрема за тематски дан коју су урадили наставници предметне наставе.И на крају занимација


Сјајни луткари


                                2.дан у Штрпцу
Семинар- Чувајући природу чувамо себе

 РЕКЛИ СУ О СЕМИНАРУ


Нема коментара:

Постави коментар